Elisa Viihteen siirto, osa 2

Löysin katon sisästä vähän rahoja ja kävin Tampereella Elisan Shopitissa koittamassa tuon ADSL-modeemin vaihtamista kaapelimodeemiin. (Miten tähän päädyttiin, lue aiempi postaukseni).

Liikkeeseen sisään, ja huomasin etten ole ainoa, joka haluaa olla Elisan kanssa tekemisissä perjantaina. Selitin asiaani aluksi lyhyehkölle myyjätyttöselle, joka totesi että minulle on puhuttu palturia Elisan puhelinpalvelussa: koska olenkin Elisan Viihde-asiakas, modeeminvaihto täytyy tehdä niin, että lähetetään heille modeemi ja saan postissa uuden joskus. Varsinainen Viihde-asiantuntija siis puheluuni vastasi sillon aiemmin.

Ottipa myyjä vielä numeroni ylös, ilmeisesti jonkinlaista selvitystä varten. Toivottavasti joku ei puhelinpalvelun päässä tehnyt tänään viimeistä työpäiväänsä. Jonotin uskomattoman kauan palvelutiskille, jossa sain kuulla, että jotta asiat eivät menisi liian helpoksi, minun täytyy lähettää koko hela hoito – modeemi, digiboksi, kaapelit sun muut – takaisin koska niissä kuulemma on jonkinlainen koodaus, eivätkä toimi toisten kanssa yhteen.

Koitin ehdottaa, että heittäisin digiboksilla vesilintua, koska en sitä sattuneesta syystä katso, jolloin melkein mikä tahansa kaapelimodeemi itselleni kävisi. Tämä nyt ei tietenkään käynyt, vaan koko paketti pitää lähettää Elisalle. Noh, varmistan vielä, että popkornit ovat varmasti tallessa, ja lähetän ne muun paketin ohessa; on sääli jos pussi esim. olisi ottanut iskua ja paukkumaissit valuisivat muun lähetyksen sekaan.

Noh, sainpahan muuttoilmoituksen tehtyä sentään, ja uskoakseni saan 1.9. alkaen Jyväskylään samaan hintaan 100M laajakaistan. Tosin saatavuuden suhteen myyjä oli osittain sormi suussa, milloin väitti ettei sitä saisi lainkaan, että saisi vain ADSL:nä tai – onneksi yleensä – oli sitä mieltä että kaapeli-Viihteellä saatavuutta sinne olisi.

Saan kokonaan uuden paketin postissa, jolle Elisa seurantakoodin myös antoi. Toivottavasti tajusivat että siirtopäivään 1.9. on syynsä eivätkä ovelana toimita sitä Jyväskylän postiin. Kiikutan sitten kun jaksan vanhan paketin johonkin Elisan liikkeeseen ja toivon parasta, tosin Tampereelle kantamani modeemin sain palautettua Elisalle jo tässä vaiheessa.

Kummasti oli kaikenlaista herkkua tarjolla ja palveluntaso korkea kun Viihteen tilasin, ilmeisesti Elisa on huomannut 2-vuotisen pallon jalassani ja lakkaa palvelemasta kokonaan. Eihän nyt maksavia asiakkaita kannata palvella, jos joutuvat maksamaan ilmankin. Ovelaa liiketoimintaa, Elisa.

Jotta tilitykseni ei vallan loppuisi, kerron samassa tilanteessa käyneestä toisesta episodista. Hankin vuonna 2008 Elisalta mobiililaajakaistan (siitä löytyy kirjoittelua tästä blogista enemmänkin), ja se toimitettiin mokkulalla ja 2 vuoden kytkyllä. Noh, kytkyaika oli ja meni, joten tiedustelin, voisinko poistaa SIM-lukituksen Huawei E220 -laitteestani. Ei kuulemma onnistu. Tämä taas on mielestäni lakia vastaan, ja myös Elisan ehtoja vastaan:

2. Sopimuksen kesto ja SIM-lukitus

Elisa Paketti-sopimuksen voi tehdä vain 24 kuukauden sopimusajaksi.

Sopimuksen yhteydessä myydyssä puhelimessa on sopimusajan SIM-lukitus, jolloin puhelinta voi käyttää vain Elisan matkaviestintäliittymässä. Asiakkaalla on mahdollisuus saada SIM-lukitus purettua sopimuksen päätyttyä kääntymällä Elisan puoleen. —

Koska pinnani alkoi olla tämän kohtuuttomuuden kohdalla aika kireällä, katsoin parhaaksi armahtaa tätä ilmiselvästi minua hankalana asiakkaana pitävää myyjää, ja ilmoitin että hoidan asian Elisan asiakaspalvelupuhelinnumeron kautta. Sen jälkeen poistuin Apple-liikkeestä Elisa Shopitista.

Tarinamme ei kerro,

  • koska ja minne uudet pelit ja vehkeet saan
  • miten Elisa laskuttaa minua asiasta (ei pitäisi mitenkään, mutta Elisa)
  • kuinka iso gäppi tulee ADSL- ja kaapeliyhteyksien väliin, eli koska ADSL-nettini katkeaa ja koska kaapelinettini aukeaa.
  • miten Elisan aspa reagoi puheluuni aiheesta sopimusrikkomus.

Kirjoittelen lisää kun lisää kirjoitettavaa tulee, ellei Elisan mafia kaappaa minua tai Internet-yhteyttäni ennen sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.