Mennyttä ja tulevaa

Näin joulun alla ja uudenvuoden kynnyksellä löysin hyvän hetken kirjoittaa hieman koontaa tämän vuoden blogivuodatuksistani sekä hieman niistä aiheista, jotka ensi vuonna saattavat vaatia blogaustani.

Tämä on tämän vuoden 31. postaus. Pidin vuoden taukoa bloginpidosta, mutta heti vapauduttuani ”vankilasta” jatkoin uudella tarmolla kirjoittamista. Vuoden aikana olen kirjoittanut mm. HDTV-projektistani, josta ei sitten tullutkaan mitään, Elisa Viihteen toimivuudesta ja toimimattomuudesta ja HP-tulostimen huollosta. Onpa vuoteen mahtunut myös erilaisia testejä, uutiskommentteja ja monta ihmetyksen hetkeä IT-maailman ja sananvapauden merkeissä.

Ensi vuonna on eduskuntavaalit, ja mielenkiintoista tulee olemaan Piraattipuolueen menestys vaaleissa. Ubuntusta on odotettavissa kaksi uutta julkaisua ensi vuonna, vaikken tiedäkkään, olenko välttämättä päivittämässä enää niihin vai johonkin ihan muuhun distribuutioon. Ensi vuonna tai muuten lähitulevaisuudessa puheeksi tullee myös TV-lupamaksun korvaava mediamaksu, ja eiköhän Wikileaks Assangeineen vielä otsikoissa pysy. IPv4:sta pitäisi loppua alkukeväästä vapaat osoitteet, ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia reaktioita se herättää Internetin hierarkian eri oksilla. Toivoa sopii kuitenkin, ettei uusia rajoituksia sananvapauteen yritetä ujuttaa.

Tietokone ei joulun olemassaoloon huomiota kiinnitä, mutta onneksi me ihmiset emme ole koneita. Jääköön hetkeksi verkkokortin valot palamaan vilkkumatta, sillä on olemassa tärkeämpiäkin asioita kuin se, mikä palvelimen keskikuorma on 5 minuutin aikajaksolla. Ehkä nyt on hyvä aika keskittyä niihin. Tässä vaiheessa lienee aiheellista kiittää kaikkia blogini säännöllisiä ja satunnaisia lukijoita ja kommentoijia mielenkiinnosta ja toivottaa hyvää joulua ja uuttavuotta.

KServerillä on muuten huoltokatko kuunvaihteessa, lisätietoja teknisissä tiedotteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.