Tietoja

Mikä?

itQ on suomalainen enemmän tai vähemmän tietotekniikkaa käsittelevä blogi. Aiheet valikoituvat kirjoittajan mielihalujen ja ajankohtaisten tapahtumien mukaan – jos koen asian kirjoittamisen arvoiseksi, kirjoitan siitä. Postaukset käsittelevät näin ollen muun muassa Linuxia, avointa lähdekoodia, uusia vimpaimia, IT-ilmiöitä, sananvapautta ja yksityisyydensuojaa.

Blogin nimi lausutaan itgu, ja se tarkoittaa teinislangissa itkua, surkeutta ja valitusta.

Kuka?

Olen Riku Eskelinen – netissä kingi89, yli 20-vuotias1 mieshenkilö, jonka elämäntapaan tietotekniikka kuuluu olennaisena osana. Arvostan yksityisyyttä ja sananvapautta, ja pidän niitä puolustamisenarvoisina. Niiden rajoittamista ja toteutumisen estämistä en osaa sulattaa. Mielipiteeni ovat usein piikikkäitä ja näin ollen toisinaan hankalasti nieltäviä.

Lisää faktoja kingi89.fi-sivustollani2.

Virheitä?

Kirjoitukseni ovatkin pitkälti mielipiteitä, eikä kannata vetää hernettä nenään jos olet eri mieltä kuin minä. On kuitenkin mahdollista, että olen ymmärtänyt jonkin asian väärin, tai että olen saanut käsiini virheellistä tietoa. Asiasta voi kertoa kommenteissa, niin oikaisen kirjoitusta tilanteen mukaan.

Voit käyttää myös postitse lähetettävää lomaketta virheiden oikaisupyynnön tekoon.

Tekijänoikeusloukkaavaa materiaalia?

Postausten tekstistä valtaosa on omaa tuotantoani. Lainaukset eivät yleensä ole, mutta niiden lähteet on mainittu ja ne liittyvät asiaan – tämä käsittääkseni on OK. Kuvat ovat joko itse ottamiani, public domainia, Creative Commons -lisensoituja tai postaukseen liittyviä kuvalainauksia.

Jos kuitenkin koet, että tekijänoikeuttasi on loukattu, kerro asiasta kommenteissa.
Voit käyttää myös postitse lähetettävää lomaketta tekijänoikeusloukkaavan materiaalin ilmiantamiseen.

Kysyttävää? Ideoita? Palautetta?

Jos kirjoitukseni jätti hampaankoloosi jotain, kerro asiasta ihmeessä kommenteissa. Luen kaikki kommentit ja vastaan niihin, jos tarvetta on.

Yksityisyydestäsi

Millä tahansa verkkosivulla vieraillessasi käynnistäsi jää jälki, niin myös itQ:a lukiessasi. Tätä sivustoa käyttäessäsi käynnistäsi tallennetaan erilaisia tilastotietoja. Tiedoissa ei esiinny henkilötietojasi.

Sen sijaan tietoja kerätään siitä, miten sivustolle päädyit (miltä sivustolta, millä hakusanalla ym.), ja miten siellä navigoit. Nämä tiedot auttavat minua kehittämään blogiani paremmaksi, kun ymmärrän, miten blogiani luetaan ja mitkä jutut ihmisiä kiinnostavat. Tietoja kerätään sekä WordPressin mekanismilla että Googlen Analytics- ja AdSense-palveluilla. Mielessä kannattaa pitää, että vaikka sivustolla on mainoksia, ei blogi tuota minulle pennin jeniä, eikä kerätyt tiedot siis tuota minulle rahallista hyötyä. Tietojen keräämiseen käytetään evästeitä.

Tavoista, joilla itQ-sivustoni tekniset palveluntarjoajat (Amazon ja Woima Hosting), keräävät ja käsittelevät tietoja, en voi antaa täysin luotettavaa tietoa. Eivät päästä minua konesaleihinsa, mokomat.

Tietoa palveluntarjoajasta

Vaikkei itQ-blogini välttämättä vastaisikaan Lain tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta 5.6.2002/458 määritelmää tietoyhteiskunnan palvelusta, en aio ottaa turhia riskejä jättämällä asioita kertomatta. Tästä syystä annan tiedoksi lain vaatimat tiedot:

Palvelu Verkkopäiväkirjamuotoinen verkkosivusto ”itQ” osoitteessa www.itq.fi
Yllä mainitun sivuston linkkienlyhentämispalvelu osoitteessa s.itq.fi
Yllä mainitun sivuston erikoispalvelut osoitteessa erikois.itq.fi
Ulkoisten linkkien lyhennyspalvelu osoitteessa o.itq.fi
Palvelun­tarjoaja Riku Eskelinen (kingi89)
Helokantie 5H B37
FI-40640 Jyväskylä
itq[ÄT-merkki]kserver.dy.fi
+358 400 715 179
Rekisterit Palveluntarjoaja ei kuulu mihinkään lain tarkoittamaan rekisteriin.
Valvonta­viranomainen Palveluntarjoaja ei harjoita laissa tarkoitettua lupaa tai rekisteröintiä vaativaa toimintaa.
ALV-tunniste Palveluntarjoaja ei harjoita arvonlisäveron alaista toimintaa.


1) ”Yli 20-vuotias”, jotta en joutuisi päivittämään tätä joka vuosikymmen.
2) No onpa tosi sivusto, yksi staattinen linkki- ja faktakasasivu.

3 thoughts on “Tietoja”

 1. Hi,

  My name is Christopher Mullen and I work for MaxExposure, a digital marketing agency operating in Sweden and in many other countries in the world.
  I came across your site itq.fi, and I am very impressed with its unique style and content. I would be interested in a partnership with your site on behalf of one of my clients.
  Maybe we can create an article in which my client could have a text link? I am open to other ideas as well.
  I kindly ask you to contact me if you are open to discuss a potential collaboration for which, of course, we are willing to pay.
  Looking forward to reading from you soon.

  Best regards,
  Christopher

 2. Hello

  Nice to meet you!

  My name is Mark. I’m an independent content marketing specialist who works for Max Exposure, an online marketing agency.

  We are continuously looking for strong partners to cooperate with.

  My main focus is Norway but if you have any sites (list of sites) for any of the Nordic Country it would also be great.

  Would you be interested in posting an article that is relevant to your readers, with a link to one of my clients, for a fixed fee that we would pay you?

  If so, what would be the price for it?

  Best Regards,

  Mark

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.