RSS-lukija käyttöön

Aiemmin olen RSS-virtoja lisäillyt Firefoxin Bookmarks-työkaluriville, mutta siinä oli pari pahaakin puutetta, ensinnäkin se että virrat eivät enää tahtoneet mahtua siihen ja toisekseen se, että kaipaan ilmoitusta siitä kun joku RSS-virta päivittyy. Niinpä lähdin tutkimaan mahdollisuuksia.

”Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan” kuuluu sananlasku, ja niinpä päätin vilkaista, joska KDE:n mukana tulisi jokin RSS-lukija, ja tulihan siinä. Yllätys ei ollut mitenkään suuri, sillä tuleehan mm. BitTorrent-client sekä Gnomen että KDE:n mukana Ubuntua käytellessä. Näissä Linux-distroissa vaan tuppaa olemaan kaikki aina olennaiset valmiina toisin kuin redmondilaisten tekeleessä.

Nyt siis otin ainakin toistaiseksi käyttöön Akregator-nimisen ohjelman. Joku kääntäjä on kyllä onnistunut käyttämään väärää merkistökoodausta (Vaikuttaisi UTUTF-8F-8:lta) ja niinpä K-valikon Internet-valikosta löytyy ”Akregator – RSS-syötelukija”.

Ohjelma itsessään vaikuttaa ihan lupaavalta, ja KMailiin tottuneena tämän käyttöliittymän omaksuu nopeasti. Virtojen lisäys on nopeaa ja niille saa tehtyä alikansioita. Lisäksi KDE:n huomautusjärjestelmää (KNotifier) tämäkin ohjelma osaa varsin monipuolisesti käyttää.

Hauskana yksityiskohtana kun ensimmäistä kertaa olin sulkemassa ohjelmaa siitä yläkulman [X]:stä (olen tottunut siihen että tämänkaltaiset ohjelmat menevät siitä piiloon järjestelmätarjottimelle) ohjelma ilmoittaa siitä vähän samaan tapaan kuin Kopete tai Amarok:

Mikä se hauska yksityiskohta sitten oli? No kun kuvaa katsoo tarkkaan niin tämä pentelehän ottaa kuvakaappauksen järjestelmätarjottimelta ja ympyröi itsensä. Oma järjestelmätarjottimeni sijaitsee ruudun yläoikeassa kulmassa heti kellon jälkeen:

Mutta juu, KDE:n oletusohjelmana ihan jees, selkeä ja helppokäyttöinen. Parempiakin varmaan on, mutta en usko että näin hyvällä työpöytäintegraatiolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.