VIAlliset Linux-ajurit

Nyt on niin paljon asiaa että laitan toisen postauksen heti edellisen perään 😀

VIA:n piirejä omistavat Linux-käyttäjät ovat selvästikin kyllästyneet siihen, että vaikka VIA lupaa että kaikki on niin Linux-yhteensopivaa on totuus kuitenkin karumpi. Itselläni on kokemuksia VIAllisista näytönohjauspiireistä (aka integroiduista näytönohjaimista), joihin ei yksinkertaisesti tahdo saada mitään tolkkua, kaikista vähiten VIA:n omalla ajurilla.

VIA:n Linux-foorumilla asiasta käydään vähintäänkin kiinnostavaa keskustelua, ja ilmeisesti myös VIA:n isot pamput ovat huomanneet että nyt ei kaikki olekaan ihan kohdillaan. He ovat jopa perustaneet adressin parempien Linux-ajurien puolesta. Tätä kirjoittaessa siinä on 3579 allekirjoitusta. Luulisi sen kiinnostavan VIA:a jonkin verran, kuten myös seuraava toteamus foorumilla:

I just singed the petition and was #3557, by my calculations if a VIA customer spent on average $300 (like I did) on VIA hardware, then they would have at least $1,000,000 from Linux customers. That is right – with current ”support” VIA ripped off at least 1 million dollars from customers.

Suomeksi sanottuna hän laskeskeli että VIA on riistänyt Linux-käyttäjiltä vähintäänkin miljoona dollaria ja tarjoavat vastikkeeksi olemattomalla laadulla olevia ajureita. Jos asia ärsyttää sinuakin, niin ei muuta kuin nimeä adressiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.