Lanien jälkeen

Nyt nukkumisen jälkeen voi olla hyvä lähteä pohdiskelemaan Luulan 3:n sisältöä.

Verkkojen kanssa oli melkoista ongelmaa, kun Ciscon kytkimet eivät suostuneet ketjuttumaan. Loppujen lopuksi kaikki kolme kytkintä kytkettiin neljänteen muun valmistajan kytkimeen. Verkko veti kyllä ihan asiallisesti, mutta alun IP-ristiriidat kytkinten hallintapaneelien ja lanien palvelimien kanssa veivät hyvin aikaa, ja verkko saatiinkin kunnolla toimimaan vasta kaksi tuntia tapahtuman jälkeen. Videotykkikonetta ei saatu eikä ehditty konfiguroitua lainkaan, joten muuten hyvällä videotykillä rullasi koko tapahtuman ajan irssi. Ei sekään loppujenlopuksi mikään huono ratkaisu ollut.

Kolmannen kytkimen kanssa oli mielenkiintoista, kun vaikutti, että siltä ei yksikään päässyt verkkoon. Syyksi paljastui lopulta rikkinäinen verkkojohto, jonka toisen pään klipsi oli irronnut eikä verkkojohto näin enää pysynyt kunnolla kiinni paikassa.

Palvelimet toimivat olosuhteisiin nähden hyvin, joskin yhtä palvelinta sai jonkin kerran uudelleenkäynnistää. Yllättäen sadan megabitin verkkolaitteisto riitti, eikä palvelinten verkkorajapinnat tukkeutuneet.

Tapahtumaa lähdettiin ajamaan alas huomattavan aikaisin, noin aamuseitsemältä. Valmiita olimme siinä kymmenen pintaan, joten ehkä ihan hyvä, että pakkailu aloitettiin hyvissä ajoin.

Katastrofin tunnusmerkit siis olivat ilmassa, mutta hyvin tuo tapahtuma sitten saatiin kuitenkin vedettyä läpi, ja oli ihan mukavaa mennä kotiin nukkumaan hetkeksi aikaa. Energiajuomaa muuten ei kannata juoda hirveän montaa tölkkiä, tulee paha olo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.