Ulkoinen kiintolevy vihdoin tulossa

Verkkokauppa.com ilmoitti tänään (sekä sähköpostitse että tekstiviesteitse) että heidän osaltaan tilaus on käsitelty. Tilasin siis 320 gigatavun ulkoisen kiintolevyn varmuuskopiointikäyttöön ja mahdollisesti matkalle mukaan. Tarkalleen ottaen kyseessä on Transcendin StoreJet 25 mobile (vk.com).

Koko tilauksen ajan Verkkokauppa.com ilmoitti saatavuudeksi 5-9 työpäivää, ja nyt sitten kuitenkin paketti on Itellan tietojen mukaan heidän lajitteluksekuksessaan, ja näin siis pitäisi huomenna ilmaantua kotiini (koskapa maksoin pari euroa ylimääräistä moisesta).

Takuuta vk.com myönsi laitteelle vuoden verran, mutta kun huomioon otetaan vielä se, että kuluttajansuojalain mukaan laitteen pitää kestää normaalia käyttöä tavanomainen aika, veikkaisin että mahdolliset vikaantumiset menisivät sen piikkiin ainakin pari-kolme vuotta. Toivottavasti tuota ei sen kummemmin tarvitse koskaan pohtia kuitenkaan.

Arvelisin että levy on oletuksena alustettu NTFS-muodossa yhdeksi isoksi osioksi, joka ei tietenkään itselleni käy, joten heti ensimmäisenä annan GPartedille töitä ja osioin levyn niin, että varmuuskopioille tulee tilaa 200 Gt uudessä ext4-muodossa ja lani- ja muuhun käyttöön jää loput reilut 100 gigaa luultavasti myöskin ext4-muodossa. Jonkinlaista TrueCrypt-viritystä pitänee myös harkita, mutta tällöin softaosalle pitäisi jättää oma tilansa levylle.

Levystä kuitenkin lisää infoa sitten kun saan sen käsiini. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen ostamaani Transcendin neligigaiseen muistitikkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.