Last.fm ♡ RIAA?

Kuin ihmeen kaupalla omiin silmiini ei ole osunut aiempaa Techcrunchin juttua Last.fm:n ja sen omistajayhtiön CBS:n veljeilemisestä RIAA:n kanssa, mutta tähän törmäsin (molemmat englanniksi). Kirjoituksen mukaan musiikinkuuntelun tilastointiin erikoistunut verkkoyhteisösivusto Last.fm olisi antanut kuuntelijatietoja (sisältäen yksityisiä tietoja, kuten IP:itä ja käyttäjänimiä) RIAA:n käyttöön heidän pyynnöstään.

Lainaus (käännetty suomeksi, alkuperäinen versio löytyy Techcrunchin sivulta):

Uskomme että tapahtui näin: CBS pyysi käyttäjätietoja, sisältäen käyttäjänimet ja IP-osoitteet, Last.fm:ltä. CBS halusi nämä tiedot noudattaakseen RIAA:n pyyntöä, mutta kertoi Last.fm:lle, että tietoja käytettäisiin ”vain sisäiseen käyttöön”. Vasta kun tiedot oli lähetetty CBS:lle, Last.fm:lle selvisi pyynnön oikea tarkoitus. Last.fm:n työntekijät, lähteidemme mukaan, raivostuivat, mutta tiedot oli jo lähetetty RIAA:lle.

Tuollainen menettely on jokseenkin hämärää, enkä usko että ei-yhdysvaltalaisten kohdalla on noudatettu ihan kaikkia lakeja. On mlelenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Last.fm reagoi tähän, mutta vaikuttaa siltä, että olisi syytä alkaa etsiä uutta musiikintilastointipalvelua. Jo aiemmin Last.fm:stä poistettiin radiomahdollisuudet ei-maksaville käyttäjille, jolleivat he asu tietyissä maissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.