Joomla 1.7.3 ja valikkokatastrofi

Kuva: Broken Glass Swoosh,
davetoaster; CC-BY-2.0

Käytän Joomla-julkaisujärjestelmää monilla hallitsemillani verkkosivuilla. Ohjelmiston uusimpaan vakaaseen 1.7 -sarjaan julkaistiin tietoturvapäivitys, joka nosti versionumeron 1.7.3:een. Asennus aiheutti kuitenkin harmaita hiuksia.
Tällaiset perus-Joomla-päivitykset ovat yleensä melko simppeleitä asentaa: päivityspaketti koneelle, paketin purku ja vanhojen tiedostojen korvaus paketin tiedostoilla palvelimella. Tämäkin päivitys vaikutti ensi-istumalta toimivan kunnolla, mutta lähempi tarkastelu paljasti melkoisen ongelman.

Valikkomoduulit näyttivät mitä sattuu: sivusto näytti välillä muun kuin nykyisen sivun valikkorivin alavalikoita, ja toisinaan jätti alivalikot tyystin näyttämättä. Ajattelin, että jostain syystä päivitys on muuttanut jotain valikkomoduulien oletusasetusta, ja aikani räknättyäni valikoita tulin siihen lopputulokseen, että vika ei ole valikkomoduulien asetuksissa.

Ehkäpä sivupohjassa on tapahtunut jotain, ja valikot siksi näyttävät väärältä? Ei, sama ongelma toistui jokaisella yrittämälläni pohjalla. Myöskään valikkomoduulin sijoittelun vaihtaminen ei ongelmaa korjannut.

Tällä asetuksella valikot lähtivät
toimimaan.

Kuva: Kuvakaappaus Joomla-hallinta-
paneelistani. Klikkaa suurentaaksesi.

Aikani sekalaisia valintoja kokeiltuani huomasin kuitenkin, että aina silloin tällöin tehdessäni jotain muutosta valikkojen jumi vaihtaa muotoaan. Mutta eihän tämän pitäisi olla välimuistiasia, valikoiden välimuistitushan on pois käytöstä.

Kokeeksi otin sivuston asetuksista globaalin välimuistin pois käytöstä, ja katso: valikot ryhtyivät jälleen yhteistyöhön. Huono ratkaisu pitkällä tähtäimellä, mutta ainakin sivustot toimivat järkevästi.

Mikäli olet törmännyt tähän samaan ongelmaan, kerro ihmeessä kommenteissa asiasta ja siitä, miten valikkosekamelskan ratkaisit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.