Raspberry Pit myyntiin vielä tässä kuussa?

Raspberry Pi -tietokoneiden ilmesty-
minen ihmisten kätösiin on taas hie-
man lähempänä.
Kuva: Raspberry Pi -logo/ Raspberry Pi
Foundation

Kirjoitin vajaa kuukausi sitten siitä, että ultraedullisen Raspberry Pi -tietokoneen valmistus on alkanut. Raspberry Pi -säätiö kertoi eilen blogissaan, että ensimmäinen erä valmistuu tämän kuun 20. päivä, ja että myynti alkanee ennen kuun vaihtumista:

We’ll be airfreighting them to the UK immediately, so you should be able to buy them before the end of the month.

Kuten olen aiemmin kirjoittanut, Raspberry Pi -koneet tulevat todennäköisesti muuttamaan käsityksemme tietotekniikasta, ja innostamaan monia lapsia ja nuoria – kuin myös aikuisiakin – tietotekniikan eri osa-alueiden pariin.

Edelleen pidän itselleni peukkuja pystyssä sen suhteen, että ensimmäisestä erästä saisin itselleni oman kappaleen. Sain sitten laitteen ensimmäisestä tai myöhemmästä erästä, alkaa käyttöidea olla selvä: laite telkkariin HDMI:llä kiinni, ja mediat NFS-tiedostopalvelimelta RasPi:n kautta näkymään. Siihen liittyen minua miellytti uutinen siitä, että laitteelle ollaan kehittämässä mediakeskusohjelmisto XBMC:tä käyttävää distribuutiota, Raspbmc:tä.

Kuun lopussa on siis odotettavissa armotonta F5:n kiduttamista.

2 thoughts on “Raspberry Pit myyntiin vielä tässä kuussa?”

  1. Hieno laite muuten, mutta prosessori olisi saanut olla pikkasen suurempaa teholuokkaa. Arm cortex a9 dual corena olisi ollut sopivampaa nykyaikaiseksi mediakeskuskäyttöön vähintään parin gigan muistilla.

  2. @Japu:

    Raspi onkin "oikeasti" tietotekniikan opetteluun tarkoitettu edullinen väline, ja varsinaiset mediacentterikoneet ovat sitten erikseen.

    Raspi ARM11:ään ja kuitenkin verrattain tehokkaalla GPU:llaan on kokoonsa ja hintaansa nähden kuitenkin mielestäni varsin onnistunut kokonaisuus. Muisti tällaisiin laitteisiin on myös vähemmän edullista, ja tuo B-mallin 256M on kuitenkin "ihan riittävästi".

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.