itQ siirtyi WordPressiin

Olen jo pitkän aikaa harkinnut blogini siirtämistä Googlen Blogger-alustalta WordPressiin omalle palvelimelleni, ja tänään se sitten tapahtui. Jos kaikki menee hyvin, ei muutto näy sinulle, lukijani, leiskan muutosta kummempana.

Syitä WordPressiin siirtymiseen on monia, tärkeimpänä Bloggeriin verrattuna laajemmat mukautusmahdollisuudet. Esimerkiksi Bloggerin tekstieditori on omiin tarpeisiini täysin riittämätön, ja jo pitkään blogipostausten viimeistely HTML-koodia käpistelemällä on ollut välttämätön osa julkaisuprosessia. Toiveissani on, että jatkossa WordPressin TinyMCE-editori taipuu tarpeisiini niin, että moiselta voidaan välttyä.

Vaikka vanhat tekstit löytyvät tutuista osoitteistaan, on moni muu asia muuttunut tai hiljalleen muuttumassa.

Näkyvin muutos on sivun ulkoasun päivitys. Uusi ulkoasu, Catch Responsive, skaalautuu mukavasti myös mobiililaitteille. Ihan vaniljana en teemaa käytä, vaan pieniä muutoksia tyyleissä on siellä-täällä. Tulevaisuudessa näitä hienosäätöjä tullee lisääkin.

Uusi ulkoasu ja kehittyneempi sisällönhallintajärjestelmä antavat minun julkaista uudennäköisiä postauksia, joista tämä on ensimmäinen. Jatkossa postauksen pääkuvitus löytyy otsikon yläpuolelta, ja alaviitteet jäävät historiaan.

Vanhat kirjoitukset on tuotu automatisoidusti (Blogger Importer Extended -lisäosalla) Bloggerista, mutta niitä en tule uuteen formaattiin käsin muuttamaan. Myös aiemmat kommentit ovat tallessa, ja uusiakin saa jättää.

Toivon, että muutos miellyttää, tai että se ei ainakaan harmita kovin monia. Palautetta ja kehitysehdotuksia saa edelleen antaa kommenteissa tai Twitterissä.

Kuva: Cristian Labarca: WordPress. Creative Commons By-NC 2.0.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.