Sun ja Microsoft yhdessä virtualisoimaan

Tietokone-lehden verkkosivuilla julkaistu uutinen kertoo, että Microsoft ja Sun ovat parantamassa keskinäistä yhteistyötään, mitä tulee virtualisointiin:

Yhtiöt ovat avanneet yhteisen laitoksen (”interoperability center”), jonka päätarkoituksena on vamistaa, että niiden virtualisointitekniikat toimivat sopuisasti yhteen.

Vähän aikaa sitten Sun osti saksalaisen Innotekin, joka taas kehittää tunnettua VirtualBox-virtualisointiohjelmaa, josta on saatavilla myös avoimen lähdekoodin versio. Ohjelmisto on muutenkin varsin toimiva kokonaisuus Linuxilla.

Se, että Microsoft nyt pääsee kopeloimaan tuota, ei mielestäni kuulosta mitenkään lupaavalta. Lähinnä vaikuttaa siltä, että avoin versio VirtualBoxista katoaa ja muutenkin ei-Windows -tuki heikkenee niin isäntä- kuin orjakoneiden osalta.

Jos ja kun skenaarioni käy toteen, on onneksi vielä yksi pelastustie: viimeisestä avoimesta VirtualBoxista voidaan ihan laillisesti tehdä forkkaus ja sitten avoimen lähdekoodin kehittäjät voivat jatkaa sen kehittämistä. Tässä on sellainen ongelma, että mahtaako sille riittää kehittäjiä ja kuinka aktiivisesti kehitys muutenkaan jatkuisi. Virtualisointiohjelmia kun on muutamiakin Linuxille: QEmu, VMware…

Mutta täytyy katsoa miten asia lähtee kehittymään. Toivottavasti redmondilaiset eivät liikaa ala hyppiä linuxilaisten varpaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.