KRP:ltä tuli vastausta taas

Jokunen aika sitten lähetin KRP:lle jälleen vähän kysymyksiä tuohon URL-pohjaiseen suodatukseen liittyen ja kysyin samalla, että joko hiljalleen olisi mainitsemani puutteet korjattu estosivusta. Vastaus oli tämän näköinen:

Hei,
Operaattorit voivat ottaa URL-pohjaisen käyttöön heti kun siihen heillä on tekniset valmiudet. Poliisi tulee sisällyttämään seuraavaan estolistaan sekä URL-pohjaisen, että DNS-pohjaisen estosivustolistan ja on sitten operaattoreiden asia kummanko vai kummankin pystyvät toteuttamaan.

Estosivun suhteen työ on vielä kesken mutta siitä on erilaisia visioita esitetty ja uskomme, että estosivu tullaan näkemään osana poliisisivustoa niin että ei tarvitse pyrkiä estetyille sivustoille nähdäkseen millainen on estosivun rakenne.

Eli käyttöön olisi tulossa kaksi erillistä listaa, ja operaattorit käyttävät muuten vain DNS-pohjaista suodatusta varmaankin ainakin vuoden loppuun. Jossain mainittiin että KRP päivittää listoja kuukauden-parin välein eli piakkoin pitäisi uutta listaa olla näkösällä.

Hienoa on kuulla, että estosivulle ollaan tekemässä jotain – edes jotain. Kysyin viestissäni myös että onko jossain oikein näkyvillä estosivun virallista versiota, ja tuollainen ympäripyöreä vastaus tuli että ”ei ainakaan vielä”.

Täytynee laittaa Elisalle kyselyä että millaisella aikataululla ovat ottamassa käyttöön URL-pohjaista suodatusta. Elisan tuntien tosin voi olla, että eivät vastaa mitään, kun ei ilmeisesti tällaiset asiat kuulu asiakkaille. Islantilaiset vaan kiskoo massia lompakkoonsa niin ettei meinaa taskuun mahtua. Mutta voihan tuota kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.