Ubuntu-kahvia tulossa

Kun kerrankin elämässä minulla oli joutorahaa, päätin suunnata kohti Canonicalin(ENWP) (Ubuntun sponsorin) verkkokauppaa. Siellähän on vaikka mitä jänn[Kuva kahvimukeista]ää, mutta koska joutorahaa ei ollut kuin parisenkymppiä, päädyin tällä kertaa tilaamaan vain Ubuntu-kahvimukin (kuva oikealla, lähde Canonical Store). Hintaa moisella tuotteella (arvon­lisä­veroineen) on 4,98 €, joten jonkin verran Ubuntu-logosta saakin maksaa.

Toisaalta ostinkin kahvikuppini lähinnä kannatusmielessä, sillä uskoisin että Merchandise Mania (palvelun toteuttaja) jonkin verran tilittää myös Canonicalille, mikä taas on rahaa Ubuntun kehitykseen. Joten tavallaan kaikki voittavat.

Postitus tuotteelleni olikin kalliimpi kuin itse kuppi, vaikkakin valitsin 15 senttiä kalliimman (ja huomattavasti nopeamman) lentopostilähetysvaihtoehdon. Tällaisen ”kuitin” sain sähköpostiini tilauksen jälkeen:

Canonical Store
——————————————————
Order Number: 13971
Date Ordered: Monday 23 February, 2009

Products
——————————————————
1 x Ubuntu Drinking Mug (UBN00080) = € 5.73
——————————————————
Sub-Total: € 5.73
Registered Air Mail (Shipping to FI : 0.35 kg(s)): € 8.75
Total: € 14.49

Kun ryhdyin maksamaan tuotetta Visa Electronillani (palvelu on Verified by Visa), palvelu jostain syystä kieltäytyi sallimasta maksua euroissa, vaan ainoa hyväksytty valuutta oli punta. Noh, ei se mitään, maksetaan puntina sitten, rahaahan sekin on.

Syötin kiltisti pankkikortin numeroa, turvanumeroa (turvanumero on se 3-numeroinen numerosarja allekirjoituksen vieressä kortin kääntöpuolella) ja vanhenemiskuukautta, ja valitsin jatka. Tässä vaiheessa koko systeemi räjähti, enkä päässyt edes vahvistamaan maksamista, sillä palvelun mukaan kortinmyöntäjä ei salli korttiostoksia.

Pienen tutkimisen jälkeen Nordean verkkopankissa (käytin siis Nordean korttia) sain muutettua verkkokorttimaksut päälle, ja pääsin maksamaankin tuotteen. Nyt odottelen innolla viidentoista euron kahvikuppiani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.