Tilannepäivitystä + HDTV-projekti osa 1

Alan pikkuhiljaa ymmärtää että intti on taaksejäänyttä elämää, ja sen takia voinkin taas uusin ideoin ryhtyä blogiakin päivittämään. Vuoden aikana on tapahtunut yhtä sun toista, joihin palaan sitten jos niihin jotain ajankohtaista kommentoitavaa ilmaantuu.

Uusimpana projektina olisi toteuttaa melko edullinen HDTV-ratkaisu itselleni seuraavalla tapaa:
Otan toisen CRT-näyttöni TV-ruuduksi, näyttö venyy periaatteessa 1280×1024 -resoluutioon, mutta vielä jää nähtäväksi millä resoluutiolla saan kuvaa ruutuun vai saanko lainkaan.

Näytössä ei yllättäen ole HDMI- tai edes DVI-liitintä, joten kuva saa luvan ilmestyä VGA-piuhaa pitkin koneelle. Koska DealExtremestä ei löytynyt HDMI→VGA -palikkaa, vaan pelkästään HDMI→DVI -palikka, pääsee laatikoissani pölyttynyt DVI→VGA -palikka myös hyvään käyttöön.

Tuon palikan perään sitten tulisi DealExtremestä sopiva osa, joka maksaa posteineen 9,99 USD eli jotakuinkin 7,95 €. Tästä sitten menisi johto Elisa Viihteen mukana toimitettuun digiboksiin.



Tuollaisella virityksellä voisi teoriassa kuvitella saavansa HD-telkkarin näkymään, ja melko halvalla. Kustannuksia projektille:1. CRT-näyttö saatu ilmaiseksi.
2. DVI→VGA -muunnin n. 5 €
3. HDMI→DVI -muunnin n. 8 €
4. Digiboksi saatu Elisa viihteen mukana
Yhteensä noin 13 euroa. Melko edullinen setti jos minulta kysytään. Ok, joutuuhan tuosta Elisa Viihteestä maksamaan 40 € kuussa seuraavan kahden vuoden ajan, mutta sen mukana tuli myös ”24M/1M”* yhteys, joka varsinaisesti oli hankintasyy.Seuraavaksi olisi vuorossa DX-tilaus, jonka teen kunhan löydän rahaa jostain. Jos mielestäsi olen jossain kohtaa mennyt harhaan tai jos tuon voisi jollain ilveellä tehdä vieläkin halvemmalla, laita toki kommenttia. Muutenkin kommentointi on suotavaa.
*) ”Teoreettinen maksiminopeus” ts. tuohon nopeuteen tuskin päästään missään. Itselläni nopeus on jotain 18M/0,8M vähän ajankohdasta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.