Facebook 7 päivässä: Päivä 7

On päätöksen aika: Pitääkö tili Facebookissa vai ei.

Tunnuksen deaktivointi olisi kuulemma helppoa, mutta katumusta varten Facebook kuitenkin säilyttää kaikki käyttäjän tiedot palvelussa, mikä totaalipoistoa varten on vähän huono vaihtoehto. Ohjekeskuksesta löytyy kuitenkin (englanniksi) ohje myös tunnuksen poistoon.

Facebookissa on hyvää:

 1. Yhteisöllisyyden tunne
 2. Kavereiden helppo lisääminen
 3. Toimintojen määrä
 4. Helppo rekisteröityminen
 5. Yhtenäinen käyttöliittymä
 6. Sovellusrajapinta ja sovellukset

Facebookissa on huonoa:

 1. Käyttöliittymän raskaus
 2. Liialliset toiminnot
 3. Huonosti toimiva kaverihaku
 4. Mukautettavuuden puute
 5. Huonot ja puutteelliset käännökset
 6. Sovellusten yksityisyysasetusten hämäryys

Kaiken viikossa kokemani jälkeen, olen tullut päätökseen, että en – ainakaan tässä vaiheessa – poista käyttäjätunnustani. Facebook aiheuttaa riippuvuutta, jota voisi ehkä tietyllä tapaa pitää jopa sosiaalisuutena, ja se on hieno asia. Facebookin idea on mahtava: yhdistää vain oikeasti tuntemani kaverit toisiinsa ja minuun. Web-palveluilla on myös tapana kehittyä, ja uskonkin, että Facebookissa on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia – hyvässä ja pahassa.

Sivuhuomautus: Blogikirjoitteluja ilmestynee jokseenkin harvakseltaan jatkossa, sillä kuten mainitsin sarjan alussa, on kohteenani Parolannummi huomenna. IT-maailma ei kuitenkaan sinäkään aikana makaa paikallaan, joten yritän joitakin valittuja kannanottoja silloin tällöin heittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.