Facebook 7 päivässä: Päivät 5-6

Kiireestä johtuen en eilen ehtinyt kirjoittaa Facebook-kokemuksistani, joten tässä tulee molemmat päivät yhdellä kertaa.

Mobiiliselailu Nokia 5800:llani on oikeasti helppoa ja mukavaa, sillä mobiiliversio mukautuu puhelimen mukaan. Ähky on vältetty poistamalla vähäpätöisempiä toimintoja, eikä sitä olekaan tarkoitettu kuin kavereiden tilan tarkistamiseen ja oman muuttamiseen.

Jostain syystä mobiiliversio ei näytä etusivulla kaikkea sitä, mitä normaali näyttäisi, mutta tässäkin on luultavasti haluttu säästää tilaa, siirtotarvetta ja aikaa. Laatu verrattuna normaaliversioon on mielestäni jopa parempi, koska tämä on suorastaan ärhäkkä (vaikka rehellisyyden nimissä on todettava, että mobiilidatalla siirtäessä asia voi olla toinen, itse käytin WLAN-verkkoa testin aikana).

Olen jo aiemmin maininnut perusselainversion sovellusten liiallisesta määrästä ja sekavuudesta lajittelun suhteen, mutta uusi huolenaihe sovellusten suhteen on se, miten mikäkin sovellus käyttää profiilitietoja. Sovellusta hyväksyttäessä Facebook pyytää käyttäjän vahvistuksen tietojen käyttöön, mutta missään ei millään tavalla ilmoiteta, mitä tietoja käytetään. Olisi erittäin positiivista nähdä varmistuksessa, mitä tietoja kyseinen sovellus käyttäjältä tarvitsee, mieluiten käyttötarkoituksen kanssa. Nämä tietojensaannit pitäisi luonnollisestikin pakottaa Facebookin rajapinnasta (jota nykyisellään ei ilmeisesti ole tehty).

Facebookissa on paljon hyvää, mutta myös paljon kehittämistä vaativaa. En ole mitenkään varma, millaiseen johtopäätökseen huomenna päädyn sen suhteen, pidänkö tunnukseni vai en. Toki lahjoa saa puoleen ja toiseen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.