Facebook 7 päivässä: Päivä 4

Edelleenkin olen havaitsevinani jonkinlaista omituista addiktiota Facebookkiin, kun en ole vieläkään tunnustani poistattanut (vaikka välillä tekee hiukan tiukkaa).

Käyttöliittymän sinänsä pienet viat kasvavat usein kohdatessa suuriksi puutteiksi, mikä taas aiheuttaa toistuvia ”FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUU-” -ragetuksia. Eniten itseäni häiritsee se, että käyttöliittymä on oikeasti raskas ja optimoitu ilmeisesti vähintään 1280×1024 -kokoiselle näytölle.

Toinen ärsyttävä asia on se, että liki mikä tahansa saattaa laukaista ”Lähetetään 1000 ilmoitusta kaikille kavereillesi” -mekanismin, mikä saattaa vastaanottavista osapuolista tuntua lähinnä spämmäämiseltä. Vähintä, mitä pitäisi tehdä on vaatia jonkinlainen K/E-vahvistus aina kun jotain ollaan lähettämässä.

Vielä kolmaskin seikka – joskin huomattavasti vähäpätöisempi – tulee mieleeni: Keskustelun käyttäjälukumäärä ei oikeastaan ikinä pidä paikkaansa. Olisiko se nyt aivan mahdoton ajatus AJAX:ia hyväksikäyttämällä päivittää ne tiedot esim. kerran minuutissa? Nykyinen päivittymistaso (jos sivunlatausten välillä päivittämisiä edes tehdään) on yksinkertaisesti riittämätön.

Pidginiin saa muuten Facebook-keskustelut toimimaan asentamalla liitännäisen (Geneerinen Linux, Debian ja Windows ovat tuettuna, ja lähdekoodi on saatavilla), joka on kyllä varsin mainio, jos ei jaksa FB-kavereitaan varten selainta aukaista. Liitännäinen tukee myös ilmoituksia, mikä on vain plussaa, ja kun vielä otetaan huomioon, että Pidginissä voi yhdellä yhteystiedolla olla monta yhteystapaa, onkin Facebook-protokollasta apua kavereiden kiinnisaamiseksi pikaviestimellä.

Facebookissa on sovelluksia mahdoton määrä, mutta Mafia Wars -niminen yksilö on vallan mainiota ajanvietettä, joskin Facebookille ominaisesta raskaudesta sekin kärsii, ja hieman bugeja löytyy asettelusta ja muutenkin.

Jos huomenna testaisi sen mobiiliselauksen kunnolla, niin voisin siitäkin kirjoittaa jonkin verran…

Niin, ja koskapa tämä blogikirjoitukseni RSS:n avulla myös Facebookissa näkyy, kerrottakoon kaikille, että kommentoida saa, mutta ihan täällä Bloggerissa. Tämä kuitenkin on ihan julkisesti esillä oleva kirjoitus, ja toivon että siinä olevista asioista keskusteltaisiin sen yhteydessä yhtälailla täysin kaikkien halukkaiden nähden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.