Elisalla epävarmuutta vähimmäisnopeudesta

Kuten lupasin eilisessa kirjoituksessani, soitin tänään Elisan asiakaspalveluun jälleen kerran.

Pääasiana oli hyvitykset häiriöajalta, ja varsin ystävällinen asiakaspalvelija tarjoutui hyvittämään kahden kuukauden kk-maksut. Täytyy myöntää, että olin positiivisesti yllättynyt Elisan asenteeseen tämän asian suhteen. Luonnollisesti hyväksyin tällaisen tarjouksen. Hieman joudun tilannetta asiakaspalvelijalle avaamaan, sillä Elisan laskutusongelmista johtuen on pari muutakin laskua jouduttu mitätöimään. Tämän suhteen kaikki on kunnossa.

Tiedustelin samalla hiukan lisätietoa siihen, millaista nopeutta Viihteestä pitäisi odottaa, sillä en oikein löytänyt katetta väitteelle, että kolmasosaan olisi tyytyminen. Asiakaspalvelija kertoi yllättäen, että vähintään noin puolet (eli 50Mbit/s) pitäisi tulla läpi. Kysäisipä vielä työkaveriltaan, jolla myös Viihde on, millaisia nopeuksia hän on saanut. Tämä työkaveri nauttii 70Mbit/s Viihteestä.

Täytyy nyt tarkastella, josko jotain optimoimisenvaraa vielä löytyisi omasta verkkokonfiguraatiosta, jotta nopeutta saisi edes tuohon 50Mbit/s:iin. Tämä on kuitenkin jokseenkin aikaavievä prosessi, mutta tullen siitäkin blogissani jossain vaiheessa raportoimaan. Tätä kirjoittaessa 24h keskiarvo on n. 32Mbit/s ja edellinen mittaus näyttää nopeudeksi noin 40Mbit/s.

Ei muuta kuin lisää konffia peliin ja savun hälvennyttyä tarkistamme kytkennät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.