Päivitystä Elisa-tilanteeseen: Jopa 100M=vähintään 33M

Elisa ilmoitti eilen saaneensa korjauksen tehtyä, ja raportoin siitä täällä. Tiedustelin heiltä hieman lisätietoja asiaan liittyen, ja sain seuraavanlaisen vastauksen:

Kapasiteetin nosto jyväskylän alueella on valmistunut 15.11.2010.

Sopimusehtojen perusteella luvatusta nopeudesta tulisi toteutua vähintään kolmasosa. Todellinen nopeus ei tässä tapauksessa valitettavasti selviä kuin kokeilemalla.

Hyvityksien osalta voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme numeroon 050 950 500.

Eli yhdellä suurimmista kännykkäoperaattoreista kestää kaksi päivää tiedottaa asiakasta? Ok, kännykkäliittymäni on kilpailijan, mutta kuitenkin.

Hämmennyin suuresti, kun luin toisen kappaleen. Vai että vähintään kolmasosa, eli siis tässä tapauksessa 33,3̅Mbit/s. Olisi ehkä pitänyt lukea sopimuspaperit ennen allekirjoittamista (eikun ai niin, en allekirjoittanut mitään). Tarkistin asiaa Elisan verkkosivuilta löytyvistä ehdoista, mutta näissä ei tällaisesta ⅓-säännöstä puhuta halaistua sanaa.

Tällä hetkellä Elisa täyttää tämän oman ehtonsa kirjaimen tarjoamalla 100-megaista laajakaistaa, jossa toteutunut alaslatausnopeus on 24 tunnin keskiarvona mitattuna 33,45Mbit/s+TCP overhead. Näytteenotto tapahtuu puolen tunnin välein kahdella vuoronperäisellä erikokoisella tiedonsiirrolla Funet-palvelimelta, yhteensä siis liki 100 testiä vuorokaudessa. Ok, testaus ei ota huomioon muuta linjankäyttöä, mutta mittausteni mukaan ne eivät kovin suurta heittoa tee.

Huomenna voisin soittaa heidän asiakaspalveluunsa ja tiedustella tätä asiaa heiltä tarkemmin. Samalla kyselen myös heidän korvausperiaatteistaan lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.