Keno-arvonta 25.2.

Katselin keskiviikkoiltana Neloselta Kenon arvontaa, kun olin kuullut että se tehdään nykyään ihan omalla arvontakoneellaan. Kuitenkin lähetyksen alussa juontaja totesi, ettei numeroita saatu arvottua arvontakoneella, mutta silti jotkin arvotut numerot ruutuun ilmestyivät. Mistä siis oli kysymys? Otin yhteyttä Veikkaukseen ja heidän asiakaspalvelunsa totesi seuraavaa:

Keskiviikkoillan kenoarvonnassa (krs 9/09) ei pallokonetta voitu käyttää, koska tiukasta aikataulusta johtuen ei koneella ehditty suorittamaan onnistuneesti koearvontaa ennen suoraa lähetystä. Siksi valvoja päätyi suorittamaan käsiarvonnan ja Kenon numerot näytettiin grafiikkana ruudussa. Päätöksen arvontatavasta tekee aina virallinen valvoja, ei Veikkaus.

Lisäksi myöhemmässä viestissä asiakaspalvelu kertoi:

Mainittakoon vielä, että valvojan valitsema arvontatapa perustui Kenon sääntöihin. Poiminta Kenon säännöistä kohdasta 21.

21. Jos arvontaa ei voida toteuttaa arvontalaitteistolla, se suoritetaan virallisten valvojien valvonnassa käsin nostoarvontana.

Joten ihan laillisesti kaikki meni, vaikka hieman arveluttavasti asia ilmaistiinkin. Hieman itseäni mietityttää tuo ”tiukka aikataulu”, joka ilmeisesti esti koneen käytön. Olikohan kenokoneessa jotain vikaa vai tuliko joku myöhässä? Ehkäpä on parempi, ettei kaikkea tiedetä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.