Lenten-korteista vastausta

Kirjoitin jokin aika sitten eräässä oppilaitoksessa käytettävistä Lentenin Reborn-korteista, ja tiedustelin tähän asiaan liittyvistä seikoista järjestelmistä vastaavalta, ja sain vastauksen. Valitettavasti ko. henkilö toivoi, ettei hänen vastauksiaan suoraan käytetä, joten referoin vastausta.

Hänen kantansa asiaan oli, että uudelleenkäynnistyksen kautta tietokoneet ovat luultavasti puhtaat, eikä suurempia toimenpiteitä näin ollen tarvita niin haittaohjelmien kuin päivitystenkään osalta.

Haittaohjelmien kohdalla olen samaa mieltä, jos tietokoneet todella käynnistettäisiin uudelleen ennen jokaista uutta käyttäjää. Näin ei valitettavasti kuitenkaan tapahdu – ehkä laiskuuden, ehkä tietämättömyyden takia. Tuntematta oppilaitosten politiikkaa siitä, miten opiskelijoita opetetaan käyttämään tietokoneita, en voi arvioida kummasta on kyse.

Kuitenkin päivitysten osalta järjestelmistä vastaavan kanta on hieman outo, sillä esimerkiksi vanhoissa Firefoxin versioissa oleva aukko mahdollistaa XSS-kikkailun. Luonnollisestikin käyttäjien pitää itse huolehtia siitä, ettei anna mitään luottamuksellisia tietoja, mutta tästä asiasta voisi mielestäni paremminkin tiedottaa esim. ATK-luokan seinällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.