Elisa aikaansa edellä!

Elisasta ei aina löydy vain hyvää kirjoitettavaa, mutta tänään Elisa yllätti ilmoittamalla (automaattitekstiviestillä) aivan puskista että ”Ilmoittamanne häiriö — on korjattu 17.11.2010.–”. Kun tiedustelin Elisalta aiemmin aikataulua, vastaus oli:

— Arvio korjaus aikataulusta [sic] on vuoden loppuun mennessä —

Vuotta on vielä 44 päivää jäljellä, ja Elisa sai (oman ilmoituksensa mukaan) vian korjattua! 100M nettinihän nousi 20M:sta 50M:aan jo marraskuun alussa, enkä ole aivan varma, kestikö Elisalla kaksi viikkoa saada tekstiviesti liikkeelle (ei kovin mairittelevaa teleoperaattorille) vai onko ongelma laisinkaan poistunut.

Pyysin Elisaa kertomaan minulle nopeuksia, joihin pitäisi olla satamegaisenprosenttisen tyytyväinen, jotta voin sitten niitä lähteä vertailemaan toteutuneeseen nopeuteen.

Sen jälkeen jääkin enää korvausten neuvottelu. Aion ehdottaa Elisalle korvauspolitiikkaa siten, että maksan vain siitä, mikä on toteutunut. Koska nopeus nousi jonkin verran kuun alussa, menee laskutoimitus hieman aiempaa spekulaatiotani monimutkaisemmaksi. Koska Elisa tuskin suostuu lyömään kylmää käteistä pöytään, voisi paikallaan olla järjestely, jossa esim. seuraavan puolen vuoden kuukausimaksuista vähennettäisiin siivuissa se, mitä Elisa ”velkaa” jää. Mutta detaljeista tappelun aika on myöhemmin.

Jotta postaukseni ei menisi aivan Elisan pilkkaamiseksi, on sanottava, että yleisesti ottaen olen Elisaan, ja varsinkin heidän asiakaspalveluunsa, varsin tyytyväinen. Heille ei sentään tarvitse puolustella käyttöjärjestelmävalintojaan.

Mikään ei ole IT-maailmassa koskaan täydellistä, mutta niin kauan kuin parannusta tapahtuu, voin olla tyytyväinen. Kun muutkin operaattorit ottaisivat jatkuvan parannuksen tavoitteekseen, voisi Elisalle löytyä haastajiakin.
DISCLAIMER: En oikeasti tiedä Elisan tavoitteista ja suunnitelmista tuon taivaallista, ja esitän tässä vain valittuja omia mielipiteitäni. Jos olet eri mieltä, voit mielipiteesi ilmaista esim. kommenteilla.

1 thought on “Elisa aikaansa edellä!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.