Haluaisitko piirtää itQ:un?

Osaat­ko piir­tää? No hy­vä, sil­lä mi­nä en. Jos olet haa­veil­lut pää­se­vä­si piir­tä­mään tal­koo­työ­nä blo­giin, täs­sä si­nul­le sii­hen mah­dol­li­suus.

Kuva: Riku Eskelinen, PD

Teen heti alkuun paljastuksen itsestäni: en ole kaksinen piirtäjä1. Kun kuitenkin tykkään jotenkin kuvittaa blogikirjoitukseni2, on ratkaisuni ollut käyttää omia ja muiden ottamia valokuvia, sekä esimerkiksi Openclipartin piirroksia. Yleensä noiden kuvien avulla päästään jo pitkälle, ja olenkin avoimesti kiitollinen mm. kaikille niille, joiden Flickrissä CC-lisenssillä julkaisemia kuvia olen hyödyntänyt.

Jotkin aiheet ovat luonteeltaan sellaisia, etteivät abstraktit kuvapankkikuvat vain hoida hommaa. Toki osaan LibreOfficella pyöräytellä kuvaajat ja kaaviot, mutta siihen taitoni rajoittuvatkin. Usein olen esimerkiksi haaveillut piirroksesta yksityisyyden portista, mutta omat piirrostaitoni rajoittuvat lähinnä tikku-ukkotasolle3. Tässä tarvitsen apua sellaiselta, joka osaa piirtää, kenties juuri sinulta.

Haaveenani ja tavoitteenani on, että käytettävissäni olisi yksi tai useampi tällainen henkilö, joka pyynnöstäni kykenisi piirtämään enemmän-vähemmän määriteltyjä kuvia blogipostauksiani varten.

En missään nimessä hae alan rautaista ammattilaista − todennäköisesti keskiverto ala-astelainen kykenisi piirtämään kelvollisella tasolla. Tämä näkyy toki myös korvaustasossa: jonkinlaisesta rahallisesta korvauksesta (muutaman euron luokkaa per kuva) voidaan toki keskustella, mutta enemmänkin palkkiona pitäisi nähdä saavutettu oman nimen ja työn näkyvyys sekä hyvä mieli. ItQ:han on henkilökohtainen blogini, joka ei tuota pennin hyrrää.

Sen sijaan tarjoan mahdollisuuden toteuttaa itseään julkisesti: blogiani luetaan noin 1500-2000 kertaa kuussa4, ja kuvien yhteydessä kerrotaan niiden tekijä sekä mahdollinen teoksen nimi ja lisenssi − linkkeineen. Siinä mielessä täysin vastikkeetta ei tarvitse töitä tehdä.

Jos siis koet osaavasi piirtää niin, että kuvasi näyttävät tietokoneen ruudulla hyvältä, haluat tuoda tekemääsi esille, etkä odota saavasi mitään ”kunnon rahoja” siitä hyvästä, olet juuri oikea ihminen. Mitään syvällistä IT-alan tai blogin aiheiden tuntemusta ei odoteta. Kieltäytyä ja lopettaa saa, kun siltä alkaa tuntua.

Kiinnostuitko?5 Lähetä rohkeasti perustietosi, työnäyte6 sekä toivomasi palkkion hintataso sähköpostitse7 osoitteeseen itq-ät-kserver.dy.fi, niin jutellaan lisää. Lisätietoja saa samasta osoitteesta. Tämä tarjous on voimassa toistaiseksi − päivitän tätä artikkelia kyllä sitten, kun sähköpostilaatikkoni alkaa täyttyä vapaaehtoisista8.


1) ”Tai blogisti”, joku irvileuka voisi lohkaista.
2) Nopealla vilkaisulla syksystä 2010 olen joka postaukseen ainakin yhden kuvan liittänyt.
3) Ja ei, en todellakaan aio todistaa tätä esimerkein. 
4) Vierailukertoja, sisältäen yhden tai useamman sivunäytön. Perustuu Blogger-alustan antamiin tilastotietoihin.
5) Edes pikkiriikkisen.
6) Ihan vapaamuotoisesti: mikä tahansa uusi tai vanha piirros käy. Ei kuitenkaan gigakokoisia liitteitä.
7) Älä ilmoittaudu kommentteihin.
8) Viimeksi kun tarkistin, vapaata tilaa oli noin 10 gigatavua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.