XSS ja suomalaiset web-sivut

Viime päivinä olen käyttänyt resurssejani suomalaisten (eli .fi-) sivustojen läpikäymiseen XSS-aukkojen varalta, ja voi pojat niitä on löytynytkin. Tätä kirjoittaessa ilmoitin juuri neljännenkymmenennen aukon sivuston omistajalle aukosta.

Tämä aukkojen etsiminen alkaa saada sellaiset mittasuhteet, että käynnistin oikein projektin aukkojen etsimiselle: KServerXSS-haavoittuvuusprojekti. Sillä on oma web-sivu osoitteessa http://xss.kserver.dy.fi/ , josta löytyy myös lisää tietoa tästä projektista.

Nopeasti kun mietin niin niistä sivuista, joilla jonkinlainen hakukenttä on ollut, ehkä jotakuinkin 30-40 % on ollut haavoittuvaisia jollain tavoin. Se tarkoittaa pelottavaa määrää aukkoja suomalaisissa web-sivuissa!

Miksi tällaisia aukkoja sitten on näin paljon? Todennäköisesti siksi, että sivustoa tehdessä on sivustontuotantoon panostettu liian vähän rahaa, aikaa tai koulutusta. Silloin syntyy tällaisia ikäviä ongelmia.

En sano, etteikö KServerilläkin jossain noita aukkoja olisi, sillä oma lehmä ojassa on aina paras huudella. Nyt käyn suomalaisten kuntien ja kaupunkien verkkosivuja läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.