Täytyy sanoo että teillä nää systeemit pelaa, että kiitoksia vaan

Otsikon Ismo Laitela -lainaus tuli itselleni mieleen kun luin yllätyksellisesti IT-viikosta uutista siitä että Kouluta-järjestelmä ei vieläkään toimi.

Ei toki ole ensimmäinen kerta, kun olen huomannut, että TietoEnatorista harvoin kuuluu mitään hyviä uutisia. Milloin demokratia on uhattuna (äänestysjärjestelmät), milloin taas koulutuslaitoksiin hakeminen. Tällä kertaa kyse on jälkimmäisestä.

Sinäänsä erittäin hienoa, että oppilaitokset ja niihin hakeneet asetetaan tilanteeseen, jossa tietoja ei ole saatavilla kun ”eräs toimija” ei pysty järjestelmästään sellaisia tuottamaan. Syy on kuulemma se, että resurssit eivät yksinkertaisesti riitä, kuitenkin ”– käyttäjien paljoutta painotettiin TietoEnatorille järjestelmää rakennettaessa.”

Ehkäpä ensi vuoden yhteishaku voitaisiin toteuttaa jonkin luotettavan yhteistyökumppanin kanssa. TietoEnator sellainen ei valitettavasti nykyisillä näytöillä pysty olemaan, mutta jostain kumman syystä valtio aina päätyy kyseisen talon ratkaisuihin.

Loppukevennykseksi vielä alussa mainitsemani Ismo Laitela (jolla ei ole mitään tekemistä tämän artikkelin sisällön kanssa, mutta on silti aika hauska):

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.