Kerro mitä tekisit Raspilla saadaksesi sen

Nur­kis­sa­ni pyö­rii yk­si yli­mää­räi­nen Rasp­berry Pi. Se voi ol­la si­nun pie­nel­lä mie­li­ku­vi­tuk­sen käy­töl­lä.

Kuva: Riku Eskelinen, CC BY-SA 3.0

Niinhän siinä sitten kävi, että toisin kuin aiemmin kuvittelin, ei element14:n ja Farnell Suomen tilaukseni olleetkaan maagisesti yhdistyneet, vaan posteljooni soitti tänään ovikelloa ja ojensi minulle osoitetun paksuhkon kirjeen.

Sisältönä oli Farnell Suomi -paketin kanssa identtisesti paketoitu Raspberry Pi, sekä kokoani oleva T-paita. Paidan ajattelin säilyttää, mutta koska omistan jo kaksi toimivaa Pita, ajattelin luopuvani tästä yksilöstä. Laitteen myydyksi saaminen Internetissä olisi turhan hankalaa, joten annan sen ihan ilmaiseksi pois jollekulle blogini lukijalle.

Miten sitten voit tämän pakasta vedetyn Raspin saada itsellesi? Se vaatii sinulta vain hieman aikaa ja mielikuvitusta.

Olisi nimittäin mielenkiintoista lukea, mihin kaikkeen Raspberry Pita voikaan käyttää. Itselläni toinen käytössäoleva Raspi on multimediakäytössä (josta kirjoitan myöhemmin) ja toinen pyörittää lähinnä SSH-palvelinta, mutta Internetissä ihmiset kertovat mitä mielikuvituksellisimmista virityksistään, kuten mereen seilaamaan lähtevästä FishPi-projektista.

Siispä, jos saisit ihkailmaisen Raspberry Pi -tietokoneen, mihin käyttöön sen pistäisit? Kerro ideasi kommenteissa, niin saatat päästä toteuttamaan ideaasi. Älä unohda lisätä yhteystietotunnistettasi!

Tarkemmat ohjeet

 1. Keksi outo, hassu tai fiksu idea käyttää Raspberry Pi -tietokonetta.
 2. Kun olet valmis, hanki itsellesi yhteystietotunniste (sivulle antamiasi tietoja ei näytetä tai levitetä, niitä käytetään vain voittajan tavoittamiseen).
 3. Kuvaile ideasi lyhyesti tai pitkästi tämän kirjoituksen kommenteissa nimelläsi, nimimerkillä tai anonyymisti. Liitä kuitenkin yhteystietotunnisteesi viestiisi, jotta voin tavoittaa sinut.
 4. Hehkuta tätä postausta ja sen kommentteihin jättämääsi ideaa Facebookissa, Twitterissä ja sukujuhlissasi.1

Vastausten määrää ei ole rajoitettu, joten voit osallistua niin monella idealla kuin haluat. Vastaukset tulee lähettää 5.8.2012 klo 00:00 EEST mennessä.

What’s the catch? Ei mikään, olen vaan niin hyvä jätkä. En aio myydä yhteystietojasi eteenpäin, eikä tässä ole mitään piilokuluja: postimaksut sun muut on maksettu.

Muutaman säännön ja rajoituksen kuitenkin asetan, jottei homma lähde käsistä:

 • En lähetä pakettia kuin Suomen sisällä. Jos asut muualla, kehno säkä. Osoitteen pitää olla oikeasti olemassa (postilokerot tai poste restante -osoitteet eivät käy).
 • Spämmit ja useat samat vastaukset poistetaan. Samoin asiattomat vastaukset.
 • Valitsen voittajan ihan omien mielihalujeni mukaan tämän postauksen kommenteista.
 • Jos koen, että määräajan umpeutuessa vastausten määrällinen ja laadullinen taso ei kelpaa, voin joko pitää Pin itse tai pidentää vastausaikaa.
 • Samoin varaan oikeuden lopettaa tai keskeyttää kilpailun tai muuttaa sääntöjä lennossa.
 • Paketissa on pelkästään Raspberry Pi alkuperäispakkauksessaan. Laitetta ei ole testattu, joten jos se ei toimi, niin voi voi. Samat sanat, jos Posti teuroo paketin rikki.
 • Tullakseen hyväksytyksi vastauksessa on oltava palveluni kautta luotu yhteystietotunniste. Yhteystietotunnisteen voi kirjoittaa viestin alkuun, loppuun tai johonkin muualle, mistä se selvästi on luettavissa. Yhteydenotot kohdistuvat siinä ilmoittamiisi yhteystietoihin. Varaudu vastaamaan puhelinsoittoon tai sähköpostiin (valintani mukaan).

Siispä ideaa kommentteihin rustaamaan!

1) Ei vaikuta mahdollisuuksiisi, mutta ilmainen viraalimarkkinointi on aina plussaa.

12 thoughts on “Kerro mitä tekisit Raspilla saadaksesi sen”

 1. Yhteystietotunnisteeni; 4ff95d00bfc81
  Jes! Aivan paras kilpailu! Minun ideani liittyy rakkaaseen harrastukseeni, mopoiluun. Haluaisin liittää raspiin pienen näytön ja gpssän. Sitten raspi penkin alle piiloon, ja näyttö tuohon tankoon kiinni. Myös musiikkiliittimet tankoon vois olla aika kiva. Tälle olisi todella tarvetta, kun voisi kuunnella pitemmillä matkoilla musiikkia, näkisi todellisen nopeuden ilman mittarin heittoa, lisäksi voisi raspin ohjelmoida laskemaan kulutuksen, matkan, yms. Mutta mikä tärkeintä näkisi kartat siinä edessään. 😉 Kosketusnäuttö voisi olla kaikista para käyttöliittymä, tai pallo, jonka pyörittely toimii hiirenä. Lisäksi jos raspiin saisi internet yhteyden matkan päällä(mokkula?) voisi olla mielelnkiintoista saisiko sen takseissakin olevan järjestelmän, joka varoittaa liikenteestä, jotenkin toimimaan.
  Tällainen idea. 🙂 -Santeri

 2. Yhteystietotunniste: 4ffc084a7babc
  Itse mieluusti yhdistäisin tämän taas autojen harrastukseen.
  Tarkoituksenani olisi ohjata Raspilla mahdollisesti moottoria.

  Tällä saataisiin hauskasti vanha auto käymään E85 polttoaineella. Päästöt olisivat pienet ja polttoainekulut aisoissa.

 3. Käyttäisin sitä tehdäkseni siitä moderoimaani foorumiin valloissa artikkelin ja kirjoittasin sen virallisella kielellä Pythonilla ohjelmia. Voisin myös ottaa mukaani kun opettelen lähistön maahanmuuttaja lapsille matematiikkaa estitystyökaluna heidän telkkarinsa kanssa.

 4. Yritys 1 (Python indeksointitavan mukaan ;))
  Tunniste: 5005c99f8968e
  Käyttäisin sitä tehdäkseni siitä moderoimaani foorumiin valloissa artikkelin ja kirjoittasin sen virallisella kielellä Pythonilla ohjelmia. Voisin myös ottaa mukaani kun opettelen lähistön maahanmuuttajalapsille matematiikkaa esitystyökaluna heidän telkkarinsa kanssa.

 5. Yhteystietotunniste:500f015ce7312
  tämä on kyllä aika mahtava kilpailu ihme että on aika vähän vastauksia.Itse käytäisisin sitä emulaattori pelien pelaamiseen.Laittaisisin sen playstation 1 koteloon ja laittasisin pleikkari 1 ohjaimet toimimaan siinä.

 6. tunniste:500f015ce7312
  Polkupyrään navikointi laiteeksi.laittaa rasberryn jopparille ja näyttö sarville.Tai sitten laittaa se dvd levy koteloon ja käyttä sitä htpc:eenä.Kukaan ei huomaisi että dvd kotelossa on tietokone.

 7. tunniste:500f015ce7312
  mp3 soitin,roskakatoksen valvonta kamera,vene,arcade kabinetti,älypuhelin,tabletti,.Raspberrystä on moneen

 8. 4ff95d00bfc81 on yhteystietotunnisteeni edelleen. Olen siis sane, nyt vaan anonyyminä kun kännykällä kirjoittelen. Kun uutisissa on niin paljon ollut näistä kotimurroista, voisin raspin valjastaa valvomaan kotia, useampaa kameraa ja ovi/ikkunahälytintä olen vailla, joten langaton tulee systeemistä. Wlan olisi varteen otettava vaihtoehto, varsinkin jos tuon raspin laittaisi lähettämään sähköpostin jos joku sensoreista on saanut hälytyksen. Samaan syssyyn voisi myös omaa palvelinta laittaa pystyyn, niin häviäisi tiedonsäilyttely ongelmat..

  Tuohon edelliseen ideaani (mopon mediajärjestelmmään) voisin toteuttaa myös ns älykkään rajottimen mopoon. Eli etupyörältä lasketaan mopon nopeus ja sen ylittäessä tietyn niin maadoitetaan impulssikäämiä. Nopeus lasketaan samaan tyyliin kuin siis näissä polkupyörän nopeus mittareissa.

  Myös mökiltä puuttuu tietokone, raspia vaan sinnekkin 😀

 9. Tunniste: 501774b859cbc

  Tarvitsen Raspberry Pi:tä "hälytysruudun" pyörittämiseen. Näyttö olisi, mutta "syöttävä" laite puuttuu.

  Tavoitteena olisi myös rakentaa autoon multimediajärjestelmä. Tavoitteena olisi saada neljän (tai viiden) näytön ympäristö, HDMI olisi kuitenkin liian kallis, joten toteutus olisi varmaan RCA-liitännän kautta ja käyttäen auton omaa audiojärjestelmää.

  Tähän edulliset osat voisivat olla vaikkapa:
  http://www.e-ville.com/fi/92-peruutustutkat/2510-7-naytto-autoon.html ja http://www.melplay.fi/pro/cat_fin/product_details.php?p=1384

  (tuolla saisi max 4 näyttöä)

 10. tunnus:500f015ce7312.
  Kärpäsien hävitys kone.Laittaa raspberryyn kamera joka näkisi kun karpänen tulee lähelle ja sitten raspberryyn asennetut kärpäslätkät tekisivät kärpäsestä entisen.Kone tulisi tarpeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.