Uusia tietomurtoja suomalaisille sivustoille – oletko listalla?

Setan ja Over­drive.fi:n käyt­tä­jä­tie­to­kan­nat pyö­ri­vät ne­tis­sä. Voit tar­kis­taa pal­ve­lu­ni avul­la, ovat­ko tie­to­si jul­kais­tuil­la lis­toil­la.

Kuva: Davide Restivo: A Modern Hacker #1
CC-By-SA 2.0

Setan keskustelupalstan ja Overdrive.fi-sivuston käyttäjätietokannat on murrettu, ja ne on julkaistu Internetissä. Yhteensä puhutaan reilusta 45 000 käyttäjätunnuksesta. Molemmissa tapauksissa listat sisältävät käyttäjätunnuksen, salasanan tiivisteen ja sähköpostiosoitteen. Ainakin Overdrive.fi:n osalta vaikuttaa siltä, että salasanoja ei ollut suolattu, sillä eräällä listalla reilusti yli puolet palvelun tunnusten salasanoista oli saatu laskettua auki.

Viimeksi suomalaispalvelujen vuodettuja tunnuksia julkaistiin Internetissä viime vuoden lopulla, jolloin perustin palvelun, jossa voi tarkistaa, löytyykö omia tietoja julkaistuilta listoilta. Nyt palvelu toimii myös Seta- ja Overdrive-vuotojen osalta.

Itse palvelu ei kerää mitään käyttäjätietoja, eikä sellaisia järjestelmässä ole, vaan palvelu muuntaa sille annetut arvot SHA512-tiivisteiksi ja vertaa tiivisteitä vuodettujen listojen pohjalta tehtyihin tiivisteisiin. Tarkemmin käytetty tekniikka kuvataan itse palvelussa.

Jos olet rekisteröitynyt Setan tai Overdrive.fi:n palveluihin, on tietosi ehkä vaarantuneet. Ja vaikket olisi kyseisiä verkkopalveluita käyttänyt, suosittelen kuitenkin lämpimästi syöttämään käyttäjätunnuksen, salasanan ja sähköpostiosoitteen palvelun läpi siltä varalta, että tunnuksesi oli jollain aiemmin julkaistulla listalla.

Sertifikaatti palveluun on itseallekirjoitettu, ja sen MD5-tunniste on 47:cf:52:5f:ac:1f:79:30:0d:81:32:74:95:2d:af:2a .

Siirry palveluun »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.