Windows 7 jopa XP:tä nopeampi?

IT-sivusto ZDNetin blogaaja, tietotekniikkakirjailija Adrian Kingsley-Hughes vertaa blogissaan Windows XP:tä, Windows Vistaa ja uuden Windows 7:n Beta 1 -julkaisua (Release 7000). Vertailu kertoo hämmästyttävästi Windows 7:n nopeudesta.

Testissään hän suoritti liudan erilaisia tehtäviä noilla kolmella käyttöjärjestelmällä – sekä Intel- (Intel Pentium Dual Core E2200 2.2GHz, NVIDIA GeForce 8400 GS -näytönohjaimella ja 1Gt muistilla) että AMD- (AMD Phenom 9700 2.4GHz, ATI Radeon 3850 -näytönohjaimella ja 4Gt muistilla) koneella.

Molemmilla koneilla Windows 7 vei selkeästi voiton XP:n ja Vistan kilpaillessa hopeasijasta. Aivan järjestelmävaatimusten rajoilla olevaa konetta ei testissä ollut (7:lla tulee olemaan samat vaatimukset kuin Vistalla), joten ehkä XP olisi ”nuhapumpusta” saanut enemmän irti, nyt kun XP:n jo 8 vuotta vanha tekniikka kun ei oikein aina jaksa venyä nykyraudan kykyihin.

Kun otetaan vielä huomioon, että kyseessä on ensimmäinen beetaversio, eikä koodia näin ollen ole vielä välttämättä hiottu ehdottomaan tappiinsa, voidaan sanoa että Windows 7 vaikuttaa todella lupaavalta. Ehkä siitä olisikin seuraavaksi Windows XP:ksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.