Jaunty Jackalope – First Impressions

Päivitin – tai itse asiassa tein puhtaan asennuksen – hieman etuajassa Ubuntun tulevaan 9.04 -versioon nimeltään Jaunty Jackalope. Virallisestihan tämä versio julkaistaan vasta 23. päivä, mutta yleensä beetavaiheessa Ubuntut ovat jo hyvin valmista kauraa.

Suuria muutoksia ei ole tullut, eikä normaali käyttäjä välttämättä huomaa eroa kirjautumisikkunan vaihtumisen lisäksi. En pistä mitenkään pahakseni, että mikään ei ole muuttunut dramaattisesti, vaikkakin eräs tietty vika käyttöä on vaivannut.

Jostain syystä oikean resoluution (1152×864) ja ennen kaikkea virkistystaajuuden (75Hz) asettaminen ja käytössä pitäminen näyttää olevan jokseenkin tuskaista. Aina silloin tällöin virkistystaajuus tipahtaa 60:een hertsiin, mistä silmäni eivät varsinaisesti tykkää. Jostain syystä Gnomen näytöntarkkuus löytää kaksi näyttöä, vaikka vain yhden onnistun itse löytämään koneen edestä. Jotta saisin oikean virkistystaajuuden käyttöön, pitää ensin poistaa näyttöjen peilaus, siirtää tuntematon näyttö oman näyttöni vasemmalle puolelle, hyväksyä asetukset, katsoa hämärää suttua 10 sekuntia jonka jälkeen näytöntarkkuustyökalu ”palauttaa” 75-hertsisen kuvan takaisin. Helppoa ja yksinkertaista, ja lisäksi tämä pitää toistaa joka kirjautumiskerran kanssa.

Plussaa täytyy antaa kuitenkin vihdoin mukaan heitetystä OpenOffice.org:n 3.0-versiosta, se on sekä visuaalisesti hienompi että omasta mielestäni toimivampi ja nopeampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.