Facebook 7 päivässä: Päivä 2

Facebook on oikeastaan aika mainio sivusto: Ei taida olla toista yhtä helppoa tapaa selvittää, mitä kellekin kuuluu yhdellä silmäyksellä. Tällaiset palvelut, oikein käytettynä, saattaisivat jopa vähentää syrjäytymistä ja ehkäpä se pitäisi Isojen Pamppujen® huomata myös, ennen kuin syytellään Internetiä kaikesta pahasta.

Teknisestä näkökulmasta katsottuna Facebook on uskomattoman raskas web-ohjelmisto, mikä näkyy jatkuvasti sivuilta toisille navigoitaessa. Esimerkiksi erästä sovellusta käyttäessä koko Naamakirjan käyttöliittymä jämähti täysin ja lopputuloksena paniikkisen räpeltämisen jälkeen tapahtui kaikenlaista ja JQuery tarjoili dialogeja ties mihin vahvistamisiin ja siltikin jotain ilmoituksia lähti jonnekin päin. Pahoittelut kaikille jotka tästä traumoja saivat.

Raskautta ehkä selittää se, että Facebook on tungettu täyteen erilaisia toimintoja, ja etusivukin vilisee JavaScriptiä vaativia elementtejä. Kaikkia näitä toimintoja ei kuitenkaan tarvita, joten ehkäpä jonkinlainen muokattavuus sen osalta olisi paikallaan.

Asetusten muuttaminen on sekavaa ja hidasta, ja navigointi asetussivujen välillä ei oikein vastannut omia vaatimuksia yksinkertaisuudesta. Tokikin sen kanssa selvisin, mutta jollekin muulle kaikkien ruuvien säätäminen on ylivoimainen tehtävä. Ehkä asian toisaalta halutaan olevankin näin.

Kun vielä käytin sivustoa jo aiemmin mainitulla Eee:n pienellä näytöllä, on kaikki täynnä kaikkea ja ähkyntunne on väistämätön. Täytynee koittaa mobiiliversiota Nokia 5800 XM:lläni jossain vaiheessa viikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.