Raspi-kilpailun voittaja selvillä

Rasp­berry Pi -kil­pai­lun voit­ta­ja on sel­vil­lä, ja lai­te mat­kal­la. Eh­do­tuk­sis­ta pa­ras oli Sa­nen mo­po­pro­jek­ti.Kuva: Riku Eskelinen. CC BY-SA 3.0

Noin kuukausi sitten mietin, mitä tehdä ylimääräiselle Raspberry Pille, ja päädyin loppujenlopuksi antamaan sen sille, joka kertoo parhaan ehdotuksen laitteen käytölle.

Kilpailu herätti mielenkiintoa: artikkelia on luettu 5.8. klo 13:10 mennessä jo 230 kertaa, ja se onkin kuukauden luetuin artikkeli. Hyväksyttyjä vastauksia sain kunnioitettavat kymmenen kappaletta. Laitetta oltiin valjastamassa niin navigointiin, mediakäyttöön kuin pelialustaksikin. Kaikki ehdotukset voi lukea kilpailun postauksen kommenteista.

Vaikkei vastauksia ollutkaan järkyttävää määrää luettavana, oli silti jokseenkin vaikeaa valita parasta ideaa.

Valinnassa arvostin idean selkeyttä ja seikkaperäisyyttä, kuten myös toteutusmahdollisuuksia. Tärkeintä oli kuitenkin omaperäisyys ja kekseliäisyys. Tästä syystä päädyin pitämään seuraavaa, nimimerkin ”sane” kirjoittamaa ehdotusta:

– – Minun ideani liittyy rakkaaseen harrastukseeni, mopoiluun. Haluaisin
liittää raspiin pienen näytön ja gpssän. Sitten raspi penkin alle
piiloon, ja näyttö tuohon tankoon kiinni. Myös musiikkiliittimet tankoon
vois olla aika kiva. Tälle olisi todella tarvetta, kun voisi kuunnella
pitemmillä matkoilla musiikkia, näkisi todellisen nopeuden ilman
mittarin heittoa, lisäksi voisi raspin ohjelmoida laskemaan kulutuksen,
matkan, yms. Mutta mikä tärkeintä näkisi kartat siinä edessään. 😉

Kosketusnäuttö voisi olla kaikista para käyttöliittymä, tai pallo, jonka
pyörittely toimii hiirenä. Lisäksi jos raspiin saisi internet yhteyden
matkan päällä(mokkula?) voisi olla mielelnkiintoista saisiko sen
takseissakin olevan järjestelmän, joka varoittaa liikenteestä, jotenkin
toimimaan. – –

Vastauksen lähettäjään on otettu yhteyttä, ja paketti laitettu postiin.

Päivitys 16.8.: Paketti on saapunut vastaanottajalle, ja hän lähetti todisteeksi kuvan uudesta Raspberry Pistaan:

Rasp­berry Pi on­nel­li­sel­la(?) voit­ta­jal­laan.
Kuva: Kil­pai­lun voit­ta­jan ot­ta­ma va­lo­ku­va lait­tees­ta. Ku­vaa on pa­ran­nel­tu jäl­ki­kä­teen.

Kiitos kaikille osallistujille. Yhteystietotunnisteet ja niihin liittyvät yhteystiedot on nyt pysyvästi hävitetty.

Kilpailu sujui kaikin puolin hyvin ja odotusten mukaisesti. Tulen harkitsemaan tällaisten kilpailujen järjestämistä myöhemminkin, jos sopiva tilaisuus sattuu päälle.

6 thoughts on “Raspi-kilpailun voittaja selvillä”

  1. – – Minun ideani liittyy rakkaaseen harrastukseeni, mopoiluun. Haluaisin liittää raspiin pienen näytön ja gpssän. Sitten raspi penkin alle piiloon, ja näyttö tuohon tankoon kiinni. Myös musiikkiliittimet tankoon vois olla aika kiva. Tälle olisi todella tarvetta, kun voisi kuunnella pitemmillä matkoilla musiikkia, näkisi todellisen nopeuden ilman mittarin heittoa, lisäksi voisi raspin ohjelmoida laskemaan kulutuksen, matkan, yms. Mutta mikä tärkeintä näkisi kartat siinä edessään. 😉

    Kosketusnäuttö voisi olla kaikista para käyttöliittymä, tai pallo, jonka pyörittely toimii hiirenä. Lisäksi jos raspiin saisi internet yhteyden matkan päällä(mokkula?) voisi olla mielelnkiintoista saisiko sen takseissakin olevan järjestelmän, joka varoittaa liikenteestä, jotenkin toimimaan. – – kuullostaa jonnelta

  2. Ja rauhoitutaanpas sitten.

    Haluan tässä painottaa, ettei valinnan perusteena ollut jonneus tai seksuaalinen suuntautuminen (sitäkin poistetuissa kommenteissa on epäilty).

    Kuten jo kilpailua alustaessani kirjoitin: "Valitsen voittajan ihan omien mielihalujeni mukaan tämän postauksen kommenteista". Perustelut valinnalleni voi jokainen itse lukea ylempää.

    Epäasialliset kommentit eivät auta kenenkään asiaa. Toki eri mieltä saa olla, ja itseään ilmaista – olenhan sananvapauden asialla – mutta toivon, että jatkossa eriävät mielipiteet esitellään asiallisesti ja perusteluineen. Kaikenlaiset epäasialliset kommentit tullaan näet jatkossakin poistamaan, olenhan verkkosivuston vastaavana päätoimittajana myös osittain vastuussa kommenteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.