Kotiinsoittaminen on välillä ihan hyvä asia

Mietiskelin eräänä kauniina (tainno, ei tässä maassa taida sellaisia ollakaan, ainakaan tähän vuodenaikaan) päivänä, mitä tapahtuisi jos Asus Eee -kannettavani joutuisi hukkaan – tai even worse – varastettaisiin. Sen takaisin saaminen saattaisi olla jokseenkin hankalaa.

Näinpä päätin että koneeni saa luvan soittaa kotiin? kerran viidessä minuutissa. Tässä tapauksessa se ottaa yhteyden KServer-Secondary-kotipalvelimeeni ja välittää sille koneen ajan ja senhetkisen ulkoverkon IP-osoitteen jäljittämistä varten. Tämä kaikki tapahtuu CRON-työnä automaattisesti koko ajan, joka käynnistyskerralla. Luonnollisesti jos verkkoa ei ole saatavilla, ei kuvia myöskään siirretä.

Kuin pisteenä I:n päällä, koneeni web-kameraa käytetään tässä hyödyksi. (Pienen kikkailun jälkeen) sain sen ottamaan kuvan, johon nuo tiedot liitetään ja se sitten siirretään palvelimelle. Eee:n kamera pystyy jopa 640×480 -resoluutioiseen kuvaan, joten siitä saa jo varsin hyvin – suotuisissa valaistusolosuhteissa – selvää, kuka konettä käyttää.

Tuo kaikki on pakattu ohjelmistoon nimeltä KServer AntiTheft, ja sen voi ladata sen projektisivulta. Tein siihen palvelinkäyttöliittymänkin omaan käyttööni, ja tässäpä uusin kuva Eee:ltäni:

Oho, kuvaa ei saatu.

Uskoakseni noilla tiedoilla voisi jo toivoa koneen löytävän tiensä takaisin minulle, jos joku tyhmempi sen varastaa. Täydellistä turvaahan tämä ei tuo, mutta huomattava lisä kuitenkin. Kun vielä suojaa BIOS:in salasanalla ja estää käynnistymisen muualta kuin kiintolevyltä, ei koneeseen helposti asenneta muuta käyttöjärjestelmääkään päälle.

Vielä kun saisi tuunattua tuon web-kameran merkkivalon pois huomiota herättämästä, alkaisi paketti olla täydellinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.