Muutamia päivityksiä ja sananen maailman menosta

HP ja Linux

Kirjoitin joku aika sitten HP:n omituisesta Linux-hylkimisestä. Tämä asia on edennyt verrattain hyvin, lähetin HP:n Suomen tukeen Ruotsiin postitse tulostimeni itsetestisivun, ja kun maamme lakkoileva postilaitos saa kirjeen rajan taakse ja paikalliset posteljoonit siitä perille, vikaankin saatanee selvyys. HP:lla on kuitenkin mielenkiintoinen laitevaihtopolitiikka (lainaus sähköpostikirjeenvaihdosta):

  • Mikäli takuun alaisessa laitteessa on tekninen vika joka ei korjaannu antamillamme ohjeilla, asiakkaalle toimitetaan vaihtolaite.  
  • Takuun alaisia laitteita ei korjata tai huolleta, laitevaihto on  vialliselle laitteelle ainoa vaihtoehto.
  • Vaihtolaitteen toimittaminen edellyttää vianetsintää ja ongelmanratkaisun suorittamista.
  • Ongelmanratkaisutoimenpiteiden suorittaminen edellyttää yleensä sitä, että käytetään HP:n tukemaa käyttöjärjestelmää. 
  • Ellei ongelmanratkaisua pystytä suorittamaan sen takia, että käytössä on ns. ei-tuettu käyttöjärjestelmä, ei myöskään laitevaihtoa pystytä suorittamaan.

Hämärää. Tiivistettynä siis HP:n omien periaatteiden mukaan laitteistovian aiheuttama laitevaihto saattaa vaatia Windowsin. Tähän lienisi kuluttajansuojaviranomaisilla mielipiteensä annettavana. Koska kuitenkin ilmeisesti itse kuuluin siihen vähemmistöön, jonka ei tarvitse käyttää HP:n tukemaa käyttöjärjestelmää ja diagnostiikkatoimenpiteet olivat suoritettavissa vaikka ilman tietokonetta, en ala tästä asiasta tämän enempää itkemään.

Elisan 100M viihde 

Kirjoitin myös Elisan kaapeliviihteestä, joka on ”jopa 100Mbit/s”. Tämähän ei luonnollisesti toteutunut lähellekään, ja Elisaa asiasta lähestyin. He kertoivat aikataulun olevan sellainen, että vuoden loppuun mennessä homman pitäisi olla kunnossa.

En tiedä, mitä ovat Elisalla tehneet, mutta kertomistani yhteysnopeuksista ollaan päästy parempaan suuntaan. Tällä hetkellä alaslatausnopeus näyttäisi olevan 24h keskiarvona noin 30Mbit/s. 24h minimi 9,3Mbit/s ja maksimi 51,8Mbit/s. Näissä luvuissa ei ole edes otettu huomioon TCP:n overheadia, joten todellisuudessa nopeudet ovat himpun verran suurempia.

Kuitenkin Elisan mainitsema tekstiviesti siitä, että vika on poistunut, on jäänyt tulematta, joten odottelen nyt ainakin toistaiseksi sitä samalla tilannetta tarkkaillen. Parempaan suuntaanhan tässä ollaan menty, vaikkei oikein tavoitteessa vielä voidakaan sanoa oltavansa[1].

Muutamia asioita, joiden tilaa seuraan tällä hetkellä

Internetin ihmeellisessä maailmassa tapahtuu jatkuvasti kummia, mutta muutamaa tarinaa olen seurannut enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Tässä niistä kaksi:

Matti Virkkunen ja viallinen läppärin näppäimistö. Tätä kirjoittaessa em. henkilö on tapellut HP:n kanssa jo yli kolme kuukautta. Uskomatonta tarinaa HP:n tuotteiden ja huollon toimivuudesta. Toivoa sopii, ettei tulostimeni kanssa tarvitse samaan hullunmyllyyn joutua, vaikkakin kirjoittaja kertookin tarkoituksella HP:ta piinaavansa.

Ison-Britannian oma ”VR” ja sen suhtautuminen julkaisemansa junadatan käyttöön Alex Hewsonin ilmaisessa sovelluksessa. Mielenkiintoista avoimuutta kertakaikkiaan. Toivoa sopii, että PR-paineet ovat tälle yritykselle liikaa ja taipuvat kehittäjän tahtoon.

* * * * *

Tällaista päivitystä tällä kertaa. Kommentoida saa.

1) Ihana suomenkieli. Joku voisi kertoa, taivutinko kaikki sanat oikein tuossa, sillä kielikorvani – niin harjaantunut kuin se onkin – meni täysin lukkoon kun tuota luin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.