Lex Nokia: Game over

Olisiko hienoa asua maassa, jossa kansalaisten oikeudet ovat turvattu perustuslailla? On varmasti niin, että monille ulkomaalaisille turisteille ja ehkä joillekin suomalaisillekin tulee Suomi mieleen kansalaisoikeuksien tyyssijana, mutta minä olen menettänyt luottamukseni suomalaiseen järjestelmään – ainakin toistaiseksi, paremman näytön puuttuessa.

Eduskunta hyväksyi tänään lain, joka myös Lex Nokiana tunnetaan (asiasta uutisoi mm. IT-viikko) äänin 96-56. Lakia vastustivat kiivaimmin Perussuomalaiset, SDP ja Vasemmistoliitto, joista yksikään ei ”Jaa”-ääntä käyttänyt. Vastaavasti Keskustan, Kokoomuksen ja RKP:n yhtenäinen linja ei rakoillut yhtään, kaikki paikallaolijat hyväksyivät ilomielin lain.

Vihreillä ja Kristillisdemokraateilla ei tuollaista yhtenäistä linjaa ollut, mutta molemmissa puolueissa ei:tä äänesti vähemmistö.

Poissaolijoita oli paljon, kaikkiaan 24% kaikista edustajista. Vihreistä poissa oli 43% ja RKP:stä 30%. Tunnollisimmin paikalle hipsivät keskustalaiset äänestämään jaa, ja vasemmistoliittolaiset äänestämään ei (poissa 18%).

Jänniä pylväsdiagrammeja tein kaksi, jokainen vetäköön niistä omat johtopäätöksensä:
Suhteellinen äänestyskäyttäytyminen puolueittain (PNG, 167,3 kt)
Äänet valintakohtaisesti puolueittain (PNG, 120,4 kt)

Nyt kun laki on käytännössä (presidentin allekirjoitusta vaille) hyväksytty – kaikista vastalauseista huolimatta – lienee aiheellista kysyä, kenen intressejä kansanedustajat ajavat? Kansaa heistä suurin osa ei edusta.

Ikävä tosiasia on se, että Suomessa vallassa ovat elitistit, jotka ovat kuuroutuneet ”rahvaan” huudoille, vaikka nimellisesti heidän juuri sitä pitäisi tehdä. Itse en tällaista tilannetta voi sietää, sillä se on omien etujeni, ja enemmistön etujen myös, vastainen kaikin puolin. Luokkayhteiskuntaa on Suomen historiassa jo kokeiltu, ja tasa-arvoisuutta arvostetaan käsittääkseni enemmän. Miksi siis palata takaisin huonoihin aikoihin?

Tilanne voitaisiin ratkaista nk. raa’alla voimalla, ellei suomalainen kansa olisi niin laiskistunut ja tottunut leipäänsä ja sirkushuveihinsa, ettei viitsi tehdä asialle mitään. Valitettavasti tilanne on tällä hetkellä tämä, joten toiseksi ratkaisuksi jää jaloilla äänestäminen: maastamuutto.

Itse olen jo pidemmän aikaa punninnut potentiaalisia maita tulevaa kansalaisuuttani varten, sillä Suomen nykytilanne ei houkuttele yhtään jäämään. Ehdotuksia saa laittaa vaikka kommentteihin 😉

Mutta summa summarum: ”Suomi on paska maa, täällä on kaikki ihan perseestä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.