Nikki jäi syytteettä

IT-viikon uutisen mukaan valtakunnansyyttäjänvirasto jätti syyttämättä Matti Nikkiä liittyen hänen lapsiporno.info -sivustoonsa. Kyseessä on suurehko voitto Nikille ja hänen kritiikilleen Suomen nettisensuuria kohtaan.

Luultavasti KRP:llä ei enää riitä into pitää sivustoa estolistalla, vaikkakin vielä tällä hetkellä se estettynä on. Mielenkiintoista onkin, miten tilanne tulee kehittymään jatkossa. Matti Nikki kirjoittaa seuraavaa sivustollaan:

Mikäli syytettä ei tulisikaan, mitä kävisi estotoimille? Syyttämättäjättäminen todennäköisesti vaikuttaisi myös oikeusasiamiehen päätökseen koskien poliisin toimintaa, ja mahdollisesti myös rikosepäilyihin liittyen listan ylläpitoon.

Niin. Lähipäivinä (no ok, suomalaisen byrokratian tuntien lähiviikkoina ja -kuukausina) tullaan varmasti näkemään varsin mielenkiintoisia käänteitä ja kannanottoja. Toivoa sopii, että ne ylittäisivät uutiskynnyksen ja suomalaiset havahtuisivat yhä olemassaolevaan epäkohtaan.

Aika on sikäli erinomainen, että Suomessakin mietitään sensuurin laajentamista ”ei-toivottuun” materiaaliin, kuten nettipokeriin ja BitTorrent -trackereihin. Mutta nyt voimme vain odottaa tämän tarinan jatkoa ja toivottavasti loppuakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.